Flowers of Evil

IMG_6402

Private

Jeg mottok en liten fin brun boks fra Browns Fashion her om dagen. Inni gjemte det seg en liten skatt jeg har ønsket meg veldig lenge. Noen husker kanskje bildet av Miroslava Duma fra PFW FW13 visningene i Ostwald Helgason fra topp til tå? Det gjør jeg. Jeg fikk denne fine saken på salg og var ganske glad for det, synd det 2 til fra samme merke som jeg også har forelsket meg i. Jeg har lest fransk litteratur i flere år. Så langt er Charles Baudelaire og Arthur Rimbaud mine soleklare favoritter. Jeg husker jeg leste Ondskapens Blomster (Fleurs du mal) første gnag og leste hele boken i to omganger – over to dager. Det er Charles Baudelaire sitt største verk i min mening og dekker noen av vår tids største synder og gleder i form av kanskje verdens sterkeste poesi. Noen av diktene er i litt av det sterkeste laget, men har du lest noe Henry Miller eller Bukowski vil magen din tåle litt fransk modernist poesi. Mitt forhold til litteraturen går langt forbi hvor vidt en genser er last season eller new in, hvis du forstår hvordan jeg vinkler dette. Det finnes også en med Edgar Allan Poe, mangler bare Knut Hamsun og Vonnegut nå så blir jeg blakk.

I received a pretty, little brown box the other day from Browns Fashion, something I’ve really wanted for a long time now. Some of you may remember the pictures of Miroslava Duma from PFW FW13, dressed in Ostwald Helgason from top to toe? I do. I got this pretty thing on sale and I’m pretty happy about that, too bad there are two different styles from the same brand that has caught my attention as well. I’ve read French literature for years. Charles Baudelaire and Arthur Rimbaud are definitely my favorite poets/writers. I remember reading flowers of evil for the first time and I read the book in two sessions – over two days, it was just too good. Fleurs du Mal is Charles Baudelaire’s finest work in my opinion, where taboo, sins and pleasures are the topics for some of the best-written poetry in the world. Some of the poems might be a bit revolting, but if you’ve read any Henry Miller or Bukowski, a little French modernist poetry will do you just fine. My relationship with literature extends way beyond terms such as; last season or new season, if you catch my drift. There’s also one with Edgar Allan Poe, all you need now is to make one with Knut Hamsun and I’ll be broke as f.

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s