Clique har snakket med ​G-Eazy om det vanskelige andrealbumet

(http://cliquemag.no/artikkel/clique-har-snakket-med-g-eazy-om-det-vanskelige-andrealbumet)

Clique slo av en prat med Oakland-prettyboyen G-Eazy før hans lukkede showcase på Ingsteds i Oslo tidligere denne uken.

Det er nærmest surrealistisk å tenke hvor mye artistene flyr, drikker og fester seg igjennom byene de besøker. En relativt avslappet G-Eazy møtte opp, delvis jetlagged og klar for å se hva det norske publikumet hadde å by på.

Han omtales gjerne som en av de kjekkeste mennene på hiphop-scenen i dag, og det er ingen overraskelse at førsteinntrykket av Norge er nivået på damene i landet. «Så langt er jeg gledelig overrasket over damene jeg har sett,» flirer han.

– Jeg trodde det skulle være masse snø og greier, det er heller ikke så kaldt som jeg trodde, forteller 26-åringen mens han spaner utover terrassen på The Thief i Oslo.

Den nye albumet «When It’s Dark Out» er (som tittelen tilsier) en mørkere etterfølger av fjorårets major label-debut, «These Things Happen». G-Eazy legger ikke skjul på at «andrealbumet» er en av de skumleste prosessene i musikkindustrien.

– Det kan virkelig skape deg, eller sette deg tilbake i båsen som en rookie.

Rapperen understreker at den viktigste sangen på albumet, samt den mest personlige hittil er «Everything will be ok». Han er opprinnelig fra Oakland i California, og har i løpet av hele sin karriere vært trofast til sine røtter i The Bay Area, hvor han har bevart områdets særegne sound ved å omgi seg med de riktige menneskene til enhver tid.

Turnelivet er noe svært få av oss får oppleve, og G-Eazy forklarer at han trenger han rundt 40 sorte t-skjorter, seks par sorte skinny jeans, sneakerene som er i rotasjonen for øyeblikket, og en skinnjakke. I sneaker-rotasjonen ligger det for øyeblikket Supreme Jordan 5’s og flere variasjoner av yndlingsmodellen Jordan 1’s.

– Soundet mitt har definitivt utviklet seg igjennom årene. Jeg flyttet til New Orleans og det åpnet opp et helt nytt spekter av musikk. BPM’s er lavere, og den musikalske opplevelsen føles rett og slett annerledes.

På det nye albumet har G-Eazy fått med seg en rekke store navn, inkludert Big Sean, Chris Brown, samt Oakland-helter som Keyshia Cole, E-40, og ikke minst Too $hort. 

– Jeg føler meg bare utrolig takknemlig for all støtten og spesielt mulighetene jeg har fått til å samarbeide med så gode artister, det er en rar følelse å gå fra å være fan til å samarbeide, jeg fikk i tillegg høre han dra en ”Biatch” mens vi spilte inn. Det for meg var helt vilt.

G-Eazy legger ikke skjul på at selv om han nå spiller med de store gutta, kommer det stunder hvor han også blir star-struck. 

– Første gang jeg møtte E-40 var helt sinnsykt, han har generert så mye for Bay Area på internasjonal basis, så å få møte ham var helt rått.

Når det kommer til hvem han gjerne skulle ønske å samarbeide med i tiden framover, er det derimot en ikke helt ukjent Chicago-produsent/rapper som topper ønskelisten – og som dessuten inspirerte jobbingen med den nye skiva.

– Kunne jeg ha gått tilbake i tid ville jeg jobbet med Mac Dre, men nå hadde det nok vært Kanye eller Drake. I prosessen av å bygge dette albumet måtte jeg tenke annerledes. Det finnes flere myter om en artists andrealbum. Det kan «make you or break you». Jeg har alltid sett opp til Kanye, han er en av mine personlige favoritter mens jeg vokste opp, og hans andre album er mitt favorittalbum. Så jeg forhørte meg med management teamet mitt, som også har jobbet med Ye. Hvordan man skal gå frem? Svaret var enkelt; ikke la det syke deg ut. Så jeg låste meg inne i studioet i nesten 8 måneder for å perfeksjonere soundet og albumet – og her sitter vi med «When It’s Dark Out»

Written by Madeleine Holth for Clique Mag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s