Hermès Mens SS18

PS: MAGASIN VAR NYLIG I PARIS FOR Å SE HVA HERMÈS HADDE Å PRESENTERE FOR SOMMERSESONGEN 2018

Konseptet ’street’ har hatt sin tydelige påvirkning hos de fleste motehusene over de siste årene – selv hos ikoniske motehus med dyp historie som Louis Vuitton, Prada og Fendi. Hermès har for sommeren 2018 tolket denne trenden på en helt særegen måte som komplementerer dagens tendenser, samt merkets identitet og historie.

Avslappet luksus og prints regjerte på catwalken. Silhuettene minner om klassiske streetwear fasonger som joggebuksen, hettegenseren og t-skjorter. Fargebruken viser Hermès sin sterke historie med flere av merkets mest gjennkjennelige toner som rødt, kanel, marineblått og sort.

Kolleksjonen er over gjennomsnittet sterk og fremstår som et friskt pust fra Hermès. Véronique Nichanian, kreativ leder for Hermès sine ready to wear-kolleksjoner for herre, har utviklet en ny silhuette for merkets  mannlige kunde, og redefinerer derfor merkets plass i det moderne motespekteret. Joggebukser som man vanligvis ville sett i fleece er nå i lukseriøs silke og zip-hoodsmed utagerende print er nå i lukseriøst skinn – dette er gode eksempler på hva Hermès ønsker å formidle for Spring/Summer 2018.

Kolleksjonen stiller dog ikke like sterkt i et globalt motebilde som et merke man vil kopiere eller hente inspirasjon fra, man har sett disse elementene før – dog med en annen merkelapp. Hermès har en sterk identitet og en trofast kundegruppe som er opptatt av luksus og kvalitet – hvor vidt disse kundene ønsker å kle seg i streetwear-silhuetter er for øyeblikket usikkert.

Hermès blir bedre og bedre i sine ready-to-wear kolleksjoner og Spring/ Summer 2018 er definitivt et steg i riktig retning, både med tanke på merkets historie og det nåværende motebildet. Motehuset skal ha stor respekt for at de trer ut av sin komfortsone og leker med nye materialer, for så å sette dem sammen med noen av verdens dyreste skinn og kombinasjonsstoffer. Hvor vidt vi kommer til å se kolleksjonen fra Hermès blåse opp i media er usikkert, men en klok person sa en gang at “slow and steady wins the race” – dette er nok også tilfelle for det legendariske motehuset.

Written by Madeleine Holth for P-S Magasin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s